۱ اسفند ۱۳۸۷، ۱۲:۰۳

همایش ناشران و خطاطان قرآن-3

خاموشی: مسئولان تسهیل‌کننده فعالیت‌های دینی و فرهنگی باشند

خاموشی: مسئولان تسهیل‌کننده فعالیت‌های دینی و فرهنگی باشند

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه نهادها باید راه را برای فعالیتهای مردمی هموار نموده و تسهیل کننده امور باشند، گفت: در فصل تخصیص بودجه از مسئولان می‌خواهیم برای سال 88 سهم بیشتری به حوزه دین ، قرآن و ساحت فرهنگ اختصاص دهند .

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام دکتر سید مهدی خاموشی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی عصر دیروز چهارشنبه 30 بهمن ماه در‌ هفتمین همایش سراسری ناشران و خطاطان قرآن کریم با اشاره به اینکه کار فرهنگ و توسعه آن بر عهده مردم است، اظهار داشت : نهادها باید راه را برای فعالیت مردمی هموار و تسهیل کننده پیشکسوتان باشند.

خاموشی تصریح کرد: اگر هدف انقلاب اسلامی دینی کردن جامعه و بسط و تعمیق آن باشد مسلما مهمترین رکن برای این منظور توجه به قرآن است، هم توجه ظاهری و هم بویژه توجه باطنی.

وی با اشاره به اینکه اگر فرد قرآنی شود، جامعه نیز قرآنی می شود و این جامعه قرآنی است که می تواند بر سایر جوامع و دیگر ملتها تأثیرگذار باشد، تصریح کرد: از این رو است که اهمیت کار قرآنی در جامعه بسیار بالا و والا است.

قاری اگر آگاه به معارف باشد ، واقعا قاری قرآن محسوب می شود. پس از آگاهی به معارف است که زمان قرائت شروع می شود. جامعه دینی نیاز به قرائت، فهم، تدبر و تربیت قرآنی دارد.

دکتر خاموشی در ادامه به نقل از بحارالانوار دو روایت از توصیه پیامبر اکرم (ص) به سلمان برای قرائت قرآن را مطرح کرد و افزود: انسان بدون تدبر عتاب شده است. از این رو اساسا باید در قرآن تدبر کرد، علاوه بر خواندن باید در آن تدبر کرد. خداوند توجه بسیاری به قاری دارد، قاری اگر آگاه به معارف باشد ، واقعا قاری قرآن محسوب می شود. پس از آگاهی به معارف است که زمان قرائت شروع می شود. جامعه دینی نیاز به قرائت، فهم، تدبر و تربیت قرآنی دارد.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه نمی توان خواست که جامعه فهم قرآنی داشته باشد، اما نتواند روخوانی صحیح قرآن را انجام دهد، یادآور شد: اگر جامعه مملو از قاریان قرآن و مربیان قرآنی باشد یکی از ثمراتش انقلاب اسلامی می شود، یکی از ثمراتش هم پاسخگویی به ندای مظلومان غزه می شود. 

وی با بیان اینکه تمامی قرآن مملو از مفاهیم انسان ساز، جامعه ساز، دنیا ساز و آخرت ساز است، گفت: ما مدینه ای (شهری) می خواهیم که خدا به آن توجه کند و مدینه فاضله ما جز این نیست. برای این منظور قاریان قرآنی باید به قرآن اهتمام و احترام کنند و بی شک چنین کسانی که رفتاری اینگونه نسبت به قرآن دارند جز مقربان درگاه الهی خواهند بود.

قاری قرآن باید اولین مدعی دینی شدن جامعه باشد و برای تحقق آن تلاش و جهاد کند و برای پیدد آمدن این روند بی تفاوت از کنارش نگذرد.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به اینکه تلاوت کننده قرآن باید خوب بخواند، خوب بفهمد، خوب عامل باشد، خوب بفهماند، و خوب برای بروز و ظهور مفاهیم قرآنی در جامعه تلاش کند، اظهار داشت: این نکته بسیار اهمیت دارد که برای آشکار شدن مفاهیم قرآنی در جامعه باید تلاش شود. قاری قرآن باید قرآنی فکر کند، سخن بگوید، عمل کند، بمیرد و قرآنی محشور شود. از این رو است که قاری قرآن باید اولین مدعی دینی شدن جامعه باشد و برای تحقق آن تلاش و جهاد کند و برای پیدد آمدن این روند بی تفاوت از کنارش نگذرد.

وی در ادامه تصریح کرد: خدا را شاکریم که پس از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامی می توان گفت که دولت، نمایندگان مجلس و مدیران نظام برای فعالیتهای قرآنی در کشور و تحقق آنها اهتمام دارند. به ویژه اینکه دولت نهم در این زمینه کوشا است. به جا است اکنون که در فصل بودجه هستیم از دوستان بخواهیم که برای سال آتی نیز قوت منابع اختصاصی را بیشتر بگیرند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: البته نسبت اهتمام بودجه دینی دولت در برابر میزان هزینه مردم قابل مقایسه نیست و بسیار کم است. از نمونه های بارز این موضوع میزان بسیار گسترده هزینه ای است که عاشقان ابا عبدالله در روزهای عاشورا و تاسوعای حسینی صرف نذورات می کنند که چندین برابر کل بودجه دینی دولت در همان ایام است. لذا ممنون خواهیم شد که دولتمردان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی سهم بیشتری را از بودجه 88 به طور خاص برای امور خاص دینی و فرهنگی اختصاص دهند.

کد خبر 836741

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha